Broccoli is eigenlijk een winterse groente en wordt dus meestal warm gegeten. Maar het kan in de zomer ook een welkome afwisseling bieden in het aanbod van salades.
Broccoli is een echte superfood. Het bevat veel vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Van alle groenten bevat het de meeste ‘glucosinolaten’. Onderzoekers aan de Berkeley Universiteit van Californië hebben ontdekt dat deze stofjes preventief werken tegen kanker. Allen naar de winkel voor een wekelijkse portie broccoli 😉 !
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
- 3 kg broccolistammen ong. 1broccoliroosjes, enkel verse broccoli
- 2 rode paprika's
- 2 gekookte eitjes
- 1 rode ajuin
- 1 citroen
- olijfolie
- zout
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze samen met de eitjes tot ze beetgaar zijn.
- Giet de broccoli en de eitjes af en laat afkoelen.
- Snij de paprika's en ajuin in reepjes.
- Snij de gekookte eitjes in blokjes.
- Voeg alles samen in een kom en voeg citroensap, olijfolie en zout toe. Meng goed.
Notities
Dit gerecht kan best op voorhand gemaakt worden, want het is het lekkerst als het koud uit de frigo komt.
Deel dit Recept