Rolletjes van gegrilde courgette, zuivelvrije pesto en eendenborstfilet

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Dit aperitiefhapje is altijd een goed idee. In de zomer of winter. Alleen lijkt eendenborstfilet zoiets typisch voor de feestdagen te zijn, maar je kan het eigenlijk heel het jaar door in de gevogelte-afdeling vinden. Laat zeker het vetrandje zitten, want ook hierin zitten gezonde vetten en vetoplosbare vitaminen. In de zomer kan je de courgetten op de BBQ grillen. …

Tzatziki (Griekse komkommer-yoghurt dip)

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Deze frisse komkommer-yoghurt dip of tzatziki is een klassieker uit de Griekse keuken en past perfect bij BBQ en zomerse salades. Als yoghurt ga ik voor een volle Griekse schapenyoghurt, maar je kan er ook een paleo of veganistische versie van maken door er kokosyoghurt bij te doen.  Recept Afdrukken Tzatziki (Griekse komkommer-yoghurt dip) Maaltijd Aperitief, Bijgerecht Prep Tijd 15 …

Mango-komkommersla met granaatappel en honingdressing

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Een lekker frisse en kleurrijke salade voor bij de BBQ of als lekkere zomerse salade. Past perfect bij kip en scampi’s.    Recept Afdrukken Mango-komkommersla met granaatappel en honingdressing Maaltijd Bijgerecht Prep Tijd 20 min. Porties pers. IngrediĆ«nten Salade 1 stuk mango1 stuk komkommer1 stuk granaatappel of 100 g kant-en-klare pitjes1 handvol munt vers en fijngehakt Dressing 1 eetlepel olijfolie1 …

Aubergetta’s, het glutenvrij alternatief voor bruschetta’s

Ellen Devos VOEDING, ZON / HUID Leave a Comment

Vroeger maakte ik wel eens bruschetta’s als ik zin had in pizza of er overschot ciabatta was dat dringend op moest. Als ik hier nu zin in heb, is er geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om terug brood te gaan eten (ik krijg er diarree van), dus heb ik een glutenvrije variant gemaakt. Door het brood te …