Warme appeltaart

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Warme appeltaart is zo’n ongelofelijke klassieker die in alle omstandigheden lekker is. Zeker tijdens de koude wintermaanden. En deze glutenvrije versie is om duimen en vingers bij af te likken. Bij warme appeltaart hoort gewoon een bolletje ijs. Het ijs van Abbot Kinney’s past in een paleolevensstijl. Het is gemaakt van kokosmelk, maar wel met agavesiroop. Dit ijs kan je …

Frittata met groene groenten

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

  De frittata is de Italiaanse versie van de Spaanse tortilla of de Belgische boerenomelet of de Franse quiche, maar dan zonder deeg. Heel veel verschillende namen voor een eierkoek gevuld met groenten, eventueel aangevuld met vis of vlees.  Dit is een heel handig receptje om je koelkast op te ruimen. Groentjes waar je geen weg mee weet kunnen meestal …

Gevulde aubergines (Papoutsakia)

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Papoutsakia is een bekende Griekse ovenschotel die zeker niet hoeft onder te doen voor zijn bekendere broertje de ‘Moussaka’. Moussaka is een ovengerecht, een beetje zoals lasagna zonder deeg, waarbij er laagjes worden gevormd van aardappelen, aubergines en tomatengehaktsaus en gegratineerd met een bechamelsaus. Bij Papoutsakia worden de aubergines gevuld met een tomatengehaktsaus en gegratineerd in de oven met een bechamelsaus. …