Warme appeltaart

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Warme appeltaart is zo’n ongelofelijke klassieker die in alle omstandigheden lekker is. Zeker tijdens de koude wintermaanden. En deze glutenvrije versie is om duimen en vingers bij af te likken. Bij warme appeltaart hoort gewoon een bolletje ijs. Het ijs van Abbot Kinney’s past in een paleolevensstijl. Het is gemaakt van kokosmelk, maar wel met agavesiroop. Dit ijs kan je …

Gevulde aubergines (Papoutsakia)

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Papoutsakia is een bekende Griekse ovenschotel die zeker niet hoeft onder te doen voor zijn bekendere broertje de ‘Moussaka’. Moussaka is een ovengerecht, een beetje zoals lasagna zonder deeg, waarbij er laagjes worden gevormd van aardappelen, aubergines en tomatengehaktsaus en gegratineerd met een bechamelsaus. Bij Papoutsakia worden de aubergines gevuld met een tomatengehaktsaus en gegratineerd in de oven met een bechamelsaus. …

Gehaktballetjes met verborgen groenten

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

    De meeste kinderen lusten wel een lekker geballetje, maar voor groenten halen ze vaak hun neus op. Door wat verborgen groentjes aan de gehaktballetjes toe te voegen kan je zorgen dat je kinderen wat extra groenten binnenkrijgen. Spinazie, boerenkool en kruiden zoals peterselie, basilicum en munt zijn hier uitermate voor geschikt. En ze geven een extra toets aan …