Hertenragout (alcohol- en glutenvrij)

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze smakelijke hertenragout is er eentje zonder de klassieke ingrediënten. Vaak worden er wijn of bier voor de smaak en brood of peperkoek voor de binding toegevoegd. Dit gaan we allemaal achterwege laten. De ragout kan dus ook perfect gegeten worden door mensen die geen gluten mogen eten of alcohol mogen drinken.

Serveer de ragout met bloemkoolknolselderpuree.

Recept Afdrukken
Hertenragout (alcohol- en glutenvrij)
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 2 u
Porties
pers
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 2 u
Porties
pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een stoofpot (type Creuset) en smelt de ossenwit, ghee of kokosolie. Schroei het hertenvlees dicht en kruid met peper en zout.
  2. Voeg het spek en de uitjes toe en laat even mee bakken tot de uitjes glazig zijn en het spek er gaar uitziet.
  3. Blus met de rundsbouillon.
  4. Roer er de confituur en siroop doorheen.
  5. Leg er het kruidentuiltje bij en laat minstens 2 uur zachtjes stoven.
  6. De paddestoelen worden pas op het einde toegevoegd, om te voorkomen dat ze helemaal wegkoken. Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze goudbruin in een aparte pan. Voeg ze 10 min. voor het serveren toe aan de ragout.
  7. Indien de saus niet voldoende ingekookt is, kan je 1 of enkele eetlepels tapiocabloem of arrowroot toevoegen voor binding van de saus.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *