Spaghettipompoen met bolognaisesaus

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

De spaghettipompoen is ook weer een leuk glutenvrij alternatief voor de gewone spaghetti bolognaise. Van zodra de pompoen gebakken is vormt het vruchtvlees draden die op spaghetti lijken. Zo heb je het idee dat je spaghetti eet, maar wel een veel voedzamere variant. Ze bevat een hele hoop vezels, vitaminen en geen gluten of overmaat aan koolhydraten zoals gewone tarwespaghetti …

Gevulde aubergines (Papoutsakia)

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Papoutsakia is een bekende Griekse ovenschotel die zeker niet hoeft onder te doen voor zijn bekendere broertje de ‘Moussaka’. Moussaka is een ovengerecht, een beetje zoals lasagna zonder deeg, waarbij er laagjes worden gevormd van aardappelen, aubergines en tomatengehaktsaus en gegratineerd met een bechamelsaus. Bij Papoutsakia worden de aubergines gevuld met een tomatengehaktsaus en gegratineerd in de oven met een bechamelsaus. …

Tomatensaus met verborgen groentjes

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Kinderen eten nogal vaak met hun ogen. Als er teveel groenten in het eten zitten, durven ze er hun neus al eens voor ophalen. Dan is het aan de mama’s om de groentjes in het eten te verstoppen zodat de kleintjes toch genoeg vitaminen binnenkrijgen ;-). Onderstaand recept bevat niet alleen veel groenten, het is ook nog simpel en snel …