Spaghettipompoen met bolognaisesaus

 

De spaghettipompoen is ook weer een leuk glutenvrij alternatief voor de gewone spaghetti bolognaise. Van zodra de pompoen gebakken is vormt het vruchtvlees draden die op spaghetti lijken. Zo heb je het idee dat je spaghetti eet, maar wel een veel voedzamere variant. Ze bevat een hele hoop vezels, vitaminen en geen gluten of overmaat aan koolhydraten zoals gewone tarwespaghetti wel bevat. Het is een handige manier om wat meer groenten te eten en je maakt zo dus groentenspaghetti in een handomdraai, ook zonder spirellisnijder.

Je kan de pompoen vullen met bolognaisesaus en gratineren in de oven (met vegan of schapen of geitenkaas). Of je kan ze ook met andere dingen vullen zoals broccoli, feta en pistachen. Of met champignonnen, spinazie en pesto. 

 Om tijd te besparen kan je de bolognaisesaus al op voorhand maken en de pompoen bijvoorbeeld al tijdens het ontbijt laten bakken. Dan hoef je ‘s avonds enkel nog de saus op te warmen, even te laten gratineren in de oven en je bent in geen tijd aan het eten.

 

Recept Afdrukken
Spaghettipompoen met bolognaisesaus
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 5 min
Kook Tijd 60 min
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 5 min
Kook Tijd 60 min
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de spaghettipompoen in twee en verwijder de pitten en de draden in het midden. Voeg aan iedere helft 2 eetlepels kokosolie toe. En eventueel een takje verse tijm. Laat de 2 helften voor ongeveer 45 minuten bakken op 180 graden.
  2. Maak ondertussen de bolognaisesaus. Smelt de ghee of kokosolie in een kookpot. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het krokant en goudbruin is. Voeg de bouillon, tomatenpuree, peper en zout toe en laat een half uur pruttelen. Langer mag ook als je hiervoor tijd hebt! Voeg de oregano toe en laat nog een kwartier pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
  3. Haal de pompoen uit de oven, voeg de bolognaisesaus toe en bedek met kaas. Laat nog 15 min. gratineren.
Deel dit Recept