Chocolade – bananenbrood (met kokosmeel en zonder toegevoegde suiker)

IMG_20160731_114045656


Amandelbloem is ongelofelijk lekker, gezond en geeft ongeveer dezelfde textuur als gebak op basis van tarwebloem. Het is alleen nogal prijzig. Een minder gekend, maar nog gezonder alternatief is kokosmeel.

Kokosmeel bevat veel vezels, gezonde vetten en weinig koolhydraten. Het is wel enorm absorberend. Dat wil zeggen dat het heel veel vocht opneemt en je er dus maar heel weinig van nodig hebt. Een ander voordeel is dat het stukken goedkoper is dan amandelbloem. Reden te meer dus om ermee aan de slag te gaan. 

Dit receptje kan als ontbijt, dessert of snack dienen. Het bevat geen tarwebloem, geen boter en enkel banaan als zoetstof. 

Laat me zeker weten wat je ervan vindt!

Recept Afdrukken
Chocolade - bananenbrood (met kokosmeel en zonder toegevoegde suiker)
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 °C
  2. Plet de bananen en mix er de amandelpasta en vanille-extract onder
  3. Voeg al mixend, de eieren, één voor één toe
  4. Voeg al mixend, de kokosbloem, baksoda, bakpoeder, kaneel en zout toe
  5. Roer er de chocoladestukjes onder
  6. Doe het deeg in een met kokosolie ingevette bakvorm
  7. Bak 30-40 min op 180 °C
  8. Laat 20 min afkoelen in de vorm, daarna op een rooster
Notities

Aangezien kokosmeel zo absorberend is, mag je de bloem in recepten voor tarwe- of amandelbloem dus niet zomaar 1:1 vervangen door kokosmeel. Je kan best enkel recepten speciaal voor kokosmeel gebruiken.

Deel dit Recept

7 gedachten over “Chocolade – bananenbrood (met kokosmeel en zonder toegevoegde suiker)

  1. Kokosmeel? Is dat dan hetzelfde als de geraspte kokos die je gewoon in de Colruyt kan kopen?

    1. Nee, kokosmeel is veel fijner, eigenlijk net zo fijn gemalen als gewone bloem. Hebben ze wel in bioplanet en in meeste natuurwinkels ook.

      1. Bioplanet webshop gaf me geen resultaat, vandaar mijn vraag. De opvolger van de essenza had het echter in huis. 🙂

        1. Vreemd, heb hem daar pas nog zien staan. Yep, bij Holland and Barrett hebben ze dat ook en ik bestel meestal online bij body & fit.

  2. Hoi hoi,

    Vanmiddag heb ik dit bananenbrood van kokosmeel gemaakt! Helaas is hij alleen niet goed gelukt. Erg ingezakt en plakkerig, hij valt zo goed als uit elkaar. Ik heb vast iets niet goed gedaan. Bedoel je met amandelboter amandelpasta? Dit heb ik namelijk gebruikt, maar ik denk dat je hiermee echt boter bedoelde..?

    In elk geval heb ik er nog wel aardige plakken van kunnen snijden en ga ik hem ook zeker lekker opeten! De smaak is volgens mij hartstikke goed!

    1. Ik heb het probleem gevonden! Mijn baking soda was niet meer goed… Oeps! De volgende keer weet ik dus wat ik anders moet doen!

      1. Hoi Kirsten,
        Fijn te horen dat de smaak wel ok was :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *