Warme appeltaart

Warme appeltaart is zo’n ongelofelijke klassieker die in alle omstandigheden lekker is. Zeker tijdens de koude wintermaanden. En deze glutenvrije versie is om duimen en vingers bij af te likken.

Bij warme appeltaart hoort gewoon een bolletje ijs. Het ijs van Abbot Kinney’s past in een paleolevensstijl. Het is gemaakt van kokosmelk, maar wel met agavesiroop. Dit ijs kan je bij Bioplanet en de meeste natuurwinkels vinden.

Diabetespatiënten en mensen met een keto of koolhydraatarme levensstijl kiezen beter voor ijs van Oppo. Dit is gemaakt van koeienmelk, maar is gezoet met erythritol en stevia. Te koop bij AH en Delhaize.

Recept Afdrukken
Warme appeltaart
Maaltijd Dessert
Prep Tijd 10 min.
Kook Tijd 45 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Vulling
Maaltijd Dessert
Prep Tijd 10 min.
Kook Tijd 45 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Vulling
Instructies
  1. Bekleed de bodem van een taart- of springvorm (doorsnede ca. 23 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg over de taartbodem en druk het stevig aan, vorm ook opstaande randjes van ca. 2 à 3 cm hoog. Prik een aantal gaatjes in de taartbodem met een vork, om te voorkomen dat deze omhoog komt en bak de bodem vervolgens 10 min. in de oven.
  3. Schil de appels en snij in kleine blokjes. Verdeel deze over de taartbodem.
  4. Klop de kokosmelk, eieren, kokosbloesemsuiker en kaneel op met een garde en schenk dit over de appelstukjes.
  5. Meng de ingrediënten voor de topping tot een kruimelig deeg en verdeel deze over de taart.
  6. Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Wordt de taart te donker? Dek deze dan af met aluminiumfolie.
  7. Laat de taart een beetje afkoelen voor je deze serveert. Of maak de taart op voorhand en warm ze even op voor je ze serveert.
Notities

Te bewaren in de koelkast.

Deel dit Recept

Hertenragout (alcohol- en glutenvrij)

Deze smakelijke hertenragout is er eentje zonder de klassieke ingrediënten. Vaak worden er wijn of bier voor de smaak en brood of peperkoek voor de binding toegevoegd. Dit gaan we allemaal achterwege laten. De ragout kan dus ook perfect gegeten worden door mensen die geen gluten mogen eten of alcohol mogen drinken.

Serveer de ragout met bloemkoolknolselderpuree.

Recept Afdrukken
Hertenragout (alcohol- en glutenvrij)
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 2 u
Porties
pers
Ingrediënten
Maaltijd Main Dish
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 2 u
Porties
pers
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een stoofpot (type Creuset) en smelt de ossenwit, ghee of kokosolie. Schroei het hertenvlees dicht en kruid met peper en zout.
  2. Voeg het spek en de uitjes toe en laat even mee bakken tot de uitjes glazig zijn en het spek er gaar uitziet.
  3. Blus met de rundsbouillon.
  4. Roer er de confituur en siroop doorheen.
  5. Leg er het kruidentuiltje bij en laat minstens 2 uur zachtjes stoven.
  6. De paddestoelen worden pas op het einde toegevoegd, om te voorkomen dat ze helemaal wegkoken. Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze goudbruin in een aparte pan. Voeg ze 10 min. voor het serveren toe aan de ragout.
  7. Indien de saus niet voldoende ingekookt is, kan je 1 of enkele eetlepels tapiocabloem of arrowroot toevoegen voor binding van de saus.
Deel dit Recept