Waterkefir on the rocks

 

Waterkefir is een probiotisch drankje dat gemaakt wordt door een aantal kolonies van bacteriën en gisten die via symbiose samenwonen in waterkefirkorrels. Om waterkefir te maken geef je de beestjes wat suiker om te fermenteren, gedroogd fruit, uiteraard water en laat je dit 2 dagen in een afgesloten pot staan. Hierna heb je een heerlijk sprankelend drankje dat smaakt als een cocktail, maar zonder de overmaat aan alcohol en suiker. De toegevoegde suiker wordt namelijk opgebruikt door de beestjes. Tijdens het fermentatieproces kan er wel een beetje alcohol geproduceerd worden en dat proef je soms wel. Dit zou maximum 0,5 % zijn. Na bereiding bevat de waterkefir vitamine B1, B2, B6, B12, C, D en H. Het bevat ook mineralen en essentiële aminozuren zoals tryptofaan. Doordat je een aantal van de bacteriën en gisten mee opdrinkt heeft dit drankje ook nog eens een ondersteunend effect op je darmflora. Alleen maar voordelen dus! 

Door dit drankje wat op te vrolijken met verse munt, citroen of limoen en enkele druppels angostura bitters kan je er de perfecte mocktail van maken. 

 

Recept Afdrukken
Waterkefir on the rocks
Maaltijd Aperitief
Prep Tijd 5 min.
Porties
Ingrediënten
Maaltijd Aperitief
Prep Tijd 5 min.
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de waterkefir met de ijsblokjes in een mooi glas. Voeg naar wens verse munt en een schijfje citroen of limoen toe. Voeg op het einde enkele druppels Angostura bitters toe. Deze zullen op het oppervlak blijven drijven. Versier met een rietje en/of fruitspiesje.
Deel dit Recept