Glutenvrije pizza (met schapenkaas)

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment


Pizza & movie night gepland? Laat Dr. Oetker achterwege en maak je eigen glutenvrije pizza :-).

Je kan tegenwoordig kant-en-klare  glutenvrije pizzabodems en bakmixen vinden, maar deze bevatten vaak ongezonde plantaardige olie en toegevoegde suikers en dat krijgen we liever niet binnen. Ga dus beter voor dit simpele en snelle receptje. De pizza bevat wel veel kaas, dus is niet geschikt voor mensen die strikt zuivelvrij willen/moeten eten. Ik ben zelf ook geen zuivelfan (krijg er darmklachten en verschrikkelijke acne van) dus als ik heel af en toe toch kaas eet, dan kies ik bewust voor biologische schapenkaas. De eiwitten in schapenkaas en -melk lijken het meest op menselijke eiwitten, waardoor ze minder schadelijk zijn voor onze darmen. Manchego of Pecorino zijn voorbeelden van schapenkazen die makkelijk te vinden zijn. 

De bodem van deze pizza bestaat enkel uit ei, kaas en psylliumvezels. Psylliumvezels (zaadhuiden van een bepaald type weegbree, dus glutenvrij) hebben een positief effect op de stoelgang en zouden ook cholesterolverlagend zijn. Je kan ze in de meeste natuur- en biowinkels vinden. Het deeg is niet zo knapperig als een gewone pizza, maar de smaak is wel supergoed en daar draait het uiteindelijk toch om? 

Als topping kies je gewoon wat je anders op een pizza zou leggen. Mijn voorkeur gaat uit naar tomatensaus, feta, schapenkaas, parmaham en een beetje oregano.

Het recept is voor een volledige bakplaat. 

Laat me zeker weten wat je ervan vindt!

Recept Afdrukken
Glutenvrije pizza (met schapenkaas)
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Instructies
  1. Verwarm de oven op 230 °C
  2. Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en mix met de mixer tot een luchtig vloeibaar deeg
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het deeg op de bakplaat
  4. Strijk het deeg uit zodat de volledige bakplaat bedekt is
  5. Bak het deeg voor 15 min op 230 °C
  6. Haal de bakplaat met deeg uit de oven en beleg met ingredienten naar keuze
  7. Bak vervolgens nog 5 min op 230 °C
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *