Zeg niet zomaar ‘banaan’ tegen een bakbanaan. Ze lijken wel op elkaar, zijn familie, maar de smaak en toepassing is wel beduidend anders. De gele bananen die we allemaal kennen, kunnen we op iedere straathoek vinden, smaakt zoet en wordt meestal als tussendoortje, als fruit of in desserten gegeten. De groene bakbanaan vindt je spijtig genoeg nog maar enkel in speciaalzaken of Aziatische winkels, smaakt veel minder zoet en bevat veel meer resistent zetmeel. Ze worden daarom in andere delen van de wereld gegeten als groente of als bijgerecht in de plaats van aardappelen.
Ingrediënt: kokosolie
Wortel-pompoensoep met gember, kokosmelk en koriander
De herfst is pompoenentijd. Een ideaal opwarmertje is een lekker smeuïge pompoensoep. Deze klassieker kunnen we ook wat hipper maken door er een exotische toets aan te geven. Met wat handige voorgesneden diepvriesgroenten, staat deze lekkernij in een wip op tafel.
Verder lezen Wortel-pompoensoep met gember, kokosmelk en koriander