Geplaatst op Geef een reactie

Hoe kies je een rijpe avocado?

 

RipeAvocado


Wist je dat de avocado een echte ‘superfood’ is? Lees hier hoe gezond avocado’s wel zijn en wat je er allemaal mee kan maken.

Hoe weet je nu eigenlijk of je avocado rijp is? Dit kan je te weten komen door de “steeltest” te doen. Als de avocado redelijk hard aanvoelt en het steeltje wil niet of moeilijk loskomen, dan is de avocado nog niet rijp. Komt het steeltje er makkelijk af en is het zichtbare vruchtvlees mooi groen of geel, dan is de avocado rijp. Als je erin knijpt zal hij ook zacht aanvoelen. Bij een overrijpe / rotte avocado ziet het vruchtvlees er bruin uit na het losmaken van het steeltje.  Een rotte avocado voelt meestal ook te zacht aan.
Je hoeft dus niet meer raar op te kijken als je de volgende keer iemand in de supermarkt aan een avocado ziet peuteren ;-).

Bewaartip: als je avocado nog niet rijp aanvoelt, leg hem dan een aantal dagen bij rijp fruit (appel, peer, banaan). Als hij rijp genoeg aanvoelt, maar je wil hem nog niet direct opeten, kan je hem nog een aantal dagen in de frigo bewaren. Na het openen van een avocado zal hij, net zoals een appel, snel bruin worden. Om dit te voorkomen kan je er citroensap op sprenkelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.