Glutenvrije speculaasjes en pepernoten

speculaasbrokken-feat
img_2626-1024x682

In de winkel vind je tegenwoordig al een aantal glutenvrije varianten van speculaas en pepernoten, maar deze bevatten meestal wel veel suiker en soms additieven die je liever niet wil eten. Beslis daarom zelf wat je in je koekjes steekt en ga aan de slag met onderstaande receptjes. 

Glutenvrije speculaasjes met kastanjebloem
Yields 20
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
25 min
Total Time
40 min
Prep Time
15 min
Cook Time
25 min
Total Time
40 min
Ingredients
  1. 250 g kastanjebloem
  2. 200 g kokosroom (santen) https://www.bodyenfitshop.nl/superfood/kokosolie/cocomi-bio/organic-creamed-coconut-santen/
  3. 40 g kokosbloesemsuiker
  4. 8 g speculaaskruiden
  5. 4 g kaneel
  6. 1 g himalayazout
  7. Zeste van de schil van een halve appelsien (optioneel)
Instructions
  1. Smelt de kokosroom (au bain marie)
  2. Meng de gesmolten kokosroom, kastanjebloem, speculaaskruiden, kaneel, appelsienzeste, kokosbloesemsuiker en zout goed door elkaar tot een dik deeg.
  3. Proef aan het deeg en voeg eventueel naar smaak nog wat extra kaneel of suiker toe.
  4. Vorm kleine dunne koekjes van het deeg (met speculaasvormpjes, platgedrukte balletjes of een volledig uitgerolde bakplaat). Zorg dat de koekjes niet dikker zijn dan 3 à 4 mm.
  5. Laat de koekjes een uurtje opstijven in de koelkast.
  6. Bak de koekjes 20 - 25 minuten op 170°C.
Life is Beautiful https://www.life-is-beautiful.be/
Glutenvrije pepernoten met amandelbloem
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 150 g amandelbloem
  2. 1 ei
  3. 60 g honing
  4. 15 g speculaaskruiden (of meer, naar smaak)
  5. 2 g baksoda (natrium bicarbonaat)
  6. snufje himalayazout
Instructions
  1. Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom: de amandelbloem, speculaaskruiden, baksoda en het zout. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten.
  2. Voeg dan de honing en het ei toe en meng goed tot het een plakkerig deeg wordt.
  3. Proef even of er genoeg speculaaskruiden in zitten, voeg anders nog naar smaak wat extra toe.
  4. Maak kleine bolletjes van het deeg, snij deze in de helft en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak 15 minuten op 180 ºC. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar!
  6. Laat ze even afkoelen, zodat ze knapperig worden.
Life is Beautiful https://www.life-is-beautiful.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *