Geplaatst op Geef een reactie

Waar kwam plots al die energie vandaan?

Attractive Young Woman Jumping Energetically on Bed


Na die eerste moeilijke week werd het alleen maar beter. De goesting naar zoet nam stilaan af. Uit gewoonte dacht ik soms wel nog dat ik iets nodig had om te snoepen, maar eigenlijk vroeg mijn lichaam er niet meer naar. 

Een aantal weken zonder snoep en frisdrank vertaalden zich direct in loszittende kleren. Mijn lovehandles waren duidelijk gekrompen. Wauw, ik was gewoon 2 kg kwijt zonder dat dit echt de bedoeling was. We waren uiteindelijk gestopt met suiker eten om gezonder te worden, niet om af te vallen. Maar elk gewichtsverlies was mooi meegenomen. Ik ben nooit echt te dik geweest, maar mijn bmi zat wel meestal tegen de ‘overgewicht grens’ aan. Er mochten dus nog wel wat kilootjes af šŸ˜‰ .

Wat een energie hadden we plots! Geen energiedipjes meer na het middag- en avondeten. Daar waar we vroeger om 21:30 uitgeput in de zetel in slaap vielen, konden we nu zonder probleem wakker blijven tot middernacht.

Door de nieuwe eetgewoonten werd er ook een nieuwe levensstijl gecreƫerd. Ik die altijd in het bedrijfsrestaurant at, begon plots zelfgemaakte slaatjes mee naar het werk te nemen. We begonnen te experimenten met recepten en exotische ingrediƫnten. Dachten na over wat we de volgende dagen wilden eten zodat we dit al konden voorbereiden. Zo ontstond ook het idee om weekplannen op te stellen.

Een weekplan heeft alleen maar voordelen:

  • Het eten staat sneller op tafel omdat je op voorhand al weet wat je gaat maken (en eventueel al dingen kunt voorbereiden).
  • Je gaat met een gericht boodschappenlijstje naar de winkel. Hierdoor ben je sneller klaar en hou je meer vrijetijd over.
  • Je bespaart geld doordat je enkel meebrengt wat je nodig hebt en minder weggooit.
  • Je hebt altijd de juiste ingrediĆ«nten in huis.

Na een aantal weken heb je genoeg recepten die je afwisselend kan laten terugkeren in je weekplannen. Ik maak bijvoorbeeld iedere donderdag een nieuw weekplan zodat er vrijdag of zaterdag gewinkeld kan worden.

Het grootste cadeau dat we aan het einde van de eerste maand overhielden was dat ik opnieuw zwanger was! Of het Ć©Ć©n het ander geholpen heeft zullen we nooit weten. Feit was wel dat deze baby een heel gezonde start zou krijgen!

Na de eerste maand met succes te doorstaan hebben we de doos met nutella, pasta, bloem en andere ongezonde spullen weggedaan. We hadden het echt niet meer nodig. Onze nieuwe levensstijl was een feit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.