Geplaatst op Geef een reactie

Regen + weekend + actieve peuter = binnenspeeltuin

IMG_0703

 


We dachten dat een binnenspeeltuin de ideale plek zou zijn om een druilerige namiddag door te brengen. Man, man, hadden wij even verkeerd gedacht.

Bij het binnenkomen werden we al overdonderd door het enorme lawaai. Dat kinderen lawaai maken is normaal, maar die harde achtergrondmuziek, was die echt nodig? Niet echt een plek voor een rustig namiddagje dus. Onze peuter vroeg zelfs na een half uur al of we naar buiten konden omdat er zoveel lawaai was! Stel je voor!

Wat nog het meeste opviel waren de grote hoeveelheden snoep en frisdrank die er overal stonden en vastgehouden werden. Er waren een aantal verjaardagsfeestjes bezig. De kinderen kregen frieten met kippennuggets, frisdrank, ijsjes, snoepzakjes en taart. Eigenlijk onverantwoord. Zeker als je zag hoeveel kinderen er al te zwaar waren. Wat had dit nog met spelen te maken? De kinderen waren meer bezig met suiker “binnen te spelen” dan met het eigenlijke spelen. Meer dan de helft van de kinderen liep gewoon maar wat rond met een cola en een ijsje in de hand ipv op de speeltuigen te gaan. Een speeltuin zou net een gezonde plek moeten zijn, waar kinderen actief bezig zijn, geen oord van verderf waar diabetes, obesitas en hart-en vaatziekten worden gekweekt.

Voor ons zeker niet meer voor herhaling vatbaar. Doe ons maar een gewone speeltuin, kinderboerderij of zoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.