Frisse koolsla

 


Alweer een lekker, snel en eenvoudig Grieks receptje ;-). Vaak wordt deze koolsla met azijn of mayonaise gemaakt, maar origineel wordt er enkel citroen, zout en olijfolie ingedaan. Pure ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Nog iets wat vaak vergeten wordt is dat je de kool eerst moet kneden met wat zout. Dit zorgt ervoor dat de koolsla zacht en sappig wordt.

Lekker als bijgerecht of als lunch.

Verder lezen Frisse koolsla

Griekse sla waar je vrolijk van wordt

shutterstock_107068232


Ook als de zon niet schijnt kan je haar in huis halen door een lekkere Griekse sla te maken. Alleen al van de kleuren word je vrolijk :-). Fris groene komkommer, vurig rode tomaten en paprika’s, pittig paarse ajuinen, donkerbruine olijven en helderwitte feta.  Lekker als bijgerecht bij vis, vlees of BBQ of als maaltijdsalade tijdens de lunch. Het is de ideale salade om mee te nemen naar je werk en de avond op voorhand al klaar te maken. Simpel, lekker en snel klaar. 

Verder lezen Griekse sla waar je vrolijk van wordt