Geplaatst op Geef een reactie

Quality time met de kids!

[easy-image-collage id=348]


De paasvakantie is weer begonnen :-)! Een ideaal moment om quality time in te halen met de kinderen.  De dierentuin, cinema, binnenspeeltuin, pretpark of subtropisch zwembad kosten al snel handen vol geld. Een gewone speeltuin, kinderboerderij, toneel of zwembad zijn een budgetvriendelijker alternatief, maar hiervoor moet je vaak nog steeds de auto nemen. Voor ons, volwassenen, lijken huishoudelijke klusjes misschien alledaags of saai, maar kleine kinderen vinden het spannend om ‘grote mensen zaken’ te mogen doen. Daarom volgen hier enkele fijne activiteiten die je gezellig thuis kan doen met kleine kinderen:

 • De auto wassen: knoeien met water? Kinderen vinden het super! Trek ze een regenjas en -laarzen aan. Geef ze een eigen emmer & spons en kliederen maar! De auto raakt gewassen en iedereen is tevreden!
 • In de tuin werken: kleuters vinden het geweldig om plantjes (onkruid) uit te trekken zonder dat ze hiervoor gestraft worden en mama en papa zijn ermee geholpen ;-). Je kan ook zaadjes of plantjes kopen en samen een tuintje of bloemenperk aanleggen. Zaadjes planten en nadien zien uitkomen is enorm fascinerend voor kinderen. Net zoals het vangen en beschrijven van kriebelbeestjes in de tuin. Denk aan lieveheersbeestjes, mieren, wormen, spinnetjes, … .
 • Beddengoed verversen: trampolinespringen op het bed, kussengevecht, spook spelen met de lakens, de matras als glijbaan gebruiken, …. De opties zijn eindeloos en nadien slapen ze als een roosje in hun frisgewassen lakens ;-).
 • Speelgoed sorteren: de kinderen mogen al het speelgoed uithalen en mama of papa kijkt welk speelgoed weg mag of even aan kant kan voor een later moment.
 • Wasmachine vullen: eerst samen alle kleren op kleur sorteren en daarna in de machine steken.
 • Bakken of koken: met de restjes van de paaseitjes kunnen jullie zelf lekkere pralines maken of laat je kind muffindeeg mengen en zelf in de vormpjes gieten.
 • Knutselen: met eierdozen, wc-rolletjes of andere verpakkingen. Je kan stickers, vingerverf, stempels, stiften of ander tof knutselmateriaal gebruiken. Dit is onder andere te vinden in de Action, Zeeman, Hema, Ava of Wibra.  
 • Stoepkrijt en bellenblazen: ik vermoed dat hier niet veel uitleg bij nodig is ;-)?
 • Met speelgoed spelen: samen met de kinderen een groot kasteel bouwen met de blokken, alle auto’s op een rij zetten of ‘komen eten’ spelen met plastiek servies en fictief (of zelfs echt) eten. 
 • Fietsen of wandelen in de buurt. Of iets verder weg als je meer tijd hebt.
 • Picknicken in de tuin (of gewoon in de living als het regent): kinderen vinden het geweldig om niet aan tafel te moeten eten. Gooi een grote deken op de grond, iedereen zit in kleermakerszit en smullen maar.

Ik geniet echt van deze momenten met de kleine bengels en een grote glimlach op hun gezicht doet zelfs op de meest grijze regenachtige dag de zon schijnen!

Welke leuke ideeën heb jij om met de kids te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.