Geplaatst op Geef een reactie

Instant waterijsjes

[easy-image-collage id=441]


 Wat doe je bij warm weer als je zin hebt in een ijsje? Wachten op de ijsman en dan een bom suiker binnenspelen? Of zelf een supersnel waterijsje maken met enkel vruchtensuikers? De tijd dat je een dag op voorhand moest weten wanneer je zin in een ijsje kreeg is ook verleden tijd. Met de handige Quick Pop Maker van Zoku kan je in nog geen 15 minuten een lekkere ijslolly maken van vruchtensap of yoghurt. 

 Je kan hiermee eindeloos variëren. Je kan gebruik maken van vers of diepgevroren gemixt fruit (voeg eventueel wat water toe om het geheel wat vloeibaarder te maken), thee (hierin moet wel wat suiker worden toegevoegd, anders komt het ijsje niet los uit de vorm) of yoghurt. Voor ijsjes met verschillende laagjes giet je telkens 1 laagje sap in het apparaat en laat je dit enkele minuten bevriezen. Herhaal dit tot het ijsje tot boven gevuld is.

Je kan ook een ‘solero’ maken (mango vanbuiten, yoghurt vanbinnen) door de gemixte mango enkele minuutjes in het apparaat te laten bevriezen en het sap dat nog niet bevroren is er met een rietje terug uit te zuigen. De binnenkant vul je dan op met yoghurt. 

Mijn favorieten zijn: mango/meloen, framboos, bosbes, watermeloen, muntthee.

Welke lekkere smaakjes geef jij aan je waterijsjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.