Geplaatst op 1 reactie

Pijn = fijn met een P

sweat-like-a-pig-420x420


De afgelopen 4 jaar heb ik, door mijn 2 zwangerschappen, niet meer deftig gesport. Buiten wandelen, zwemmen en een poging tot fitness heeft mijn lichaam niet veel beweging meer gehad. De eerste ‘WOD’ (Work out Of the Day) bij de Crossfit was dan ook pijnlijk. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. 

De fysieke pijn is een fijne pijn. Je voelt dat je gewerkt heb, dat je spieren gebruikt hebt die heel lang, veel te lang hebben stilgelegen. Je voelt je na een aantal lessen ook al een stuk sterker. Iedere les wordt een andere spiergroep getraind, zodat je hele lichaam aan bod komt. Voor de meeste oefeningen heb je geen speciaal materiaal nodig, zodat je ze ook perfect thuis kan oefenen.

Mentaal kom je echter tot het besef dat je nog te jong bent om je ‘versleten’ te voelen. Dat eender welke sport in je leven belangrijk is. Het is een manier om je lichamelijk op te laden, je gedachten te verzetten, te zweten, je grenzen te verleggen, voor sociaal contact.

Na het sporten ben je moe, maar heb je een voldaan gevoel, nieuwe energie, gloeiende spieren en een lichaam dat draait op adrenaline. Het smaakt in ieder geval naar meer ;-).

1 gedachte over “Pijn = fijn met een P

  1. Hahaha – Love the pic :)!
    En dank je voor nog een superpost :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.