Glutenvrije pizza (met schapenkaas)


Pizza & movie night gepland? Laat Dr. Oetker achterwege en maak je eigen glutenvrije pizza :-).

Je kan tegenwoordig kant-en-klare  glutenvrije pizzabodems en bakmixen vinden, maar deze bevatten vaak ongezonde plantaardige olie en toegevoegde suikers en dat krijgen we liever niet binnen. Ga dus beter voor dit simpele en snelle receptje. De pizza bevat wel veel kaas, dus is niet geschikt voor mensen die strikt zuivelvrij willen/moeten eten. Ik ben zelf ook geen zuivelfan (krijg er darmklachten en verschrikkelijke acne van) dus als ik heel af en toe toch kaas eet, dan kies ik bewust voor biologische schapenkaas. De eiwitten in schapenkaas en -melk lijken het meest op menselijke eiwitten, waardoor ze minder schadelijk zijn voor onze darmen. Manchego of Pecorino zijn voorbeelden van schapenkazen die makkelijk te vinden zijn. 

Verder lezen Glutenvrije pizza (met schapenkaas)

Bananenmuffins zonder toegevoegde suiker

LIB - Bananenmuffins


Met dit receptje hoef je je nooit meer schuldig te voelen na het eten van een muffin :-). De enige zoetstof die erin zit is BANAAN  en de binding gebeurt met kokosbloem en eitjes. Je kan met dit recept ook weer eindeloos variëren door extra’s toe te voegen, zoals: appel, noten, chocoladestukjes, blauwe bessen, wortel, rozijnen, … . Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Heb je tijdens de week niet veel tijd of zin om te bakken? Kijk dan of er op zondag ergens een kwartiertje tijd is. Ze staan op 1-2-3 in de oven en zo heb je op drukke weekdagen een snel ontbijtje of lekker tussendoortje voor de kinderen. 

Verder lezen Bananenmuffins zonder toegevoegde suiker