Geplaatst op Geef een reactie

Een logo met een verhaal

Logo LiB nog niet officieel


Ik ben supertrots op het unieke ‘Life is Beautiful’ logo :-). Het is niet alleen mooi, maar zoals je misschien wel al had gedacht zit er ook een verhaal achter. Je kan in het logo namelijk de 4 essentials terugvinden: zon, rust, voeding en beweging. Dit zijn naar mijn mening de 4 pijlers van het leven die in balans moeten zijn voor een gezond en gelukkig leven.

De meest vergeten, essentiële, maar oh zo belangrijke ‘essential’ is de zon. In het logo terug te vinden als de gele cirkel.
De zon zorgt voor aanmaak van vitamine d, een goed functionerend immuunsysteem, sterke botten en een goed humeur.

De 2de ‘essential’ stelt de blauwe cirkel voor en dat is rust.
Slaap, mentale rust, ontspanning en ontstressen zijn voor heel veel mensen ‘de’ cruciale factor tot een goede gezondheid. Als het mentaal niet goed zit of een slaaptekort kunnen je zo uit balans halen dat bvb. diëten of sporten totaal geen zin hebben om gewicht te verliezen. 

Het groene blaadje in het midden van het logo stelt voeding voor.
We moeten bewuster omgaan met wat we eten en ons lichaam voeden met groenten en gezonde vetten, niet vullen met lege koolhydraten.

De pijl heeft verschillende betekenissen. Het staat voor de 4 de ‘essential’ en dat is beweging.
Beweging is niet enkel belangrijk voor het behoud van spieren, conditie en gewicht, maar heeft ook een grote sociale en mentale bijdrage.
Verder staat de pijl ook nog voor verandering van vastgeroeste gewoonten, vooruitgang, een nieuwe visie en eigenlijk ook voor ‘hoop’, want het is nooit te laat om te veranderen!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.