Zoete aardappel heeft een uitgesproken zoete smaak, waar niet iedereen voor te vinden is. Ook koriander is een delicaat kruid waar je voor of tegen bent. Als je deze 2 gaat combineren krijg je een verrassende combinatie die zelfs de grootste tegenstanders doet smelten. Voeg nog wat feta toe voor smeuïgheid en chilipeper voor wat pit en je hebt het perfecte bijgerecht bij lekker gebakken vis of gegrild vlees.
Verder lezen Pittige zoete aardappelpuree met feta en koriander
[easy-image-collage id=390]
Er zijn nu eenmaal gerechten waar verplicht puree in of bij moet. Zoals witloof met ham en kaassaus, prei met gehakt en puree in de oven of puree met zuurkool en worst. Zoete aardappelen zijn hiervoor niet altijd geschikt, maar bloemkool wel. Door zijn eerder neutrale smaak, proef je bijna geen verschil ;-). De textuur lijkt op een zachte mousselinepuree. Om het geheel wat smeuïger te maken kan je er wat room of (schapen)kaas aan toevoegen (indien je zuivel kan of wil eten). Je kan er natuurlijk ook altijd wat kokosroom aan toevoegen, maar de kokossmaak is moeilijker te verbergen dan de bloemkoolsmaak ;-). Het is zelfs makkelijker te maken omdat je geen aardappelen hoeft te schillen. Gewoon diepgevroren bloemkool (die al gewassen en gesneden is) in een pot met kokend water, kruiden, mixen en klaar!
Verder lezen Bloemkoolpuree, het perfecte alternatief voor aardappelpuree