Wortel-pompoensoep met gember, kokosmelk en koriander
Porties Prep Tijd
4 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snij de uien, wortelen, pompoen, selder en gember in kleine blokjes of koop al voorgesneden.
  2. Verhit de kokosolie, voeg de gesnipperde ui toe en laat een paar minuutjes fruiten.
  3. Voeg dan de pompoen-, wortel-, selder- en gemberblokjes toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de bouillon en laurier toe en laat zo`n 30 minuten gaar koken op een zacht vuur.
  5. Zet het vuur uit, verwijder de laurierblaadjes, voeg de kokosmelk en currypasta toe en mix het geheel met een staafmixer.
  6. Is de soep te dik, voeg dan wat extra water of bouillon toe.
  7. Breng op smaak met peper & zout en serveer met verse koriander.
Notities

Om het extra feestelijk te maken kan je grijze garnalen of krokant gebakken parmaham toevoegen als decoratie.