Supermakkelijk vruchtenijs zonder toegevoegde suiker

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

Bevroren mango en kokosmelk
Bevroren mango
Mixen
Mangoijs

Ik ken eigenlijk niemand die niet graag ijs eet. In de zomer als tussendoortje om te verkoelen, het ganse jaar door als dessert of zelfs als ontbijt. Ijs als ontbijt? Waarom niet? Dit supermakkelijk vruchtenijs is zo simpel en snel klaar dat je het perfect als ontbijt kan eten. Het enige dat je nodig hebt is bevroren fruit, kokosmelk en een staafmixer of blender.  

Het fijne aan dit receptje is dat je er eindeloos mee kan variëren. Je kan de kokosmelk vervangen door amandelmelk en de mango door frambozen, blauwe bessen, rode vruchten, aardbeien, banaan, ….

Afwerken kan met vers fruit, noten of mijn homemade granola.

 

Recept Afdrukken
Vruchtenijs zonder toegevoegde suiker
Makkelijk, snel klaar en ongelofelijk lekker!
Prep Tijd 10 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe het fruit in een mixkom of blender en laat dit enkele minuten staan om te ontdooien. Dit zorgt ervoor dat het mixen makkelijker gaat.
  2. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Als je graag vast ijs hebt voeg je wat minder toe, eet je graag zacht smeuig ijs, dan kan je best wat meer toevoegen.
  3. Mix het geheel.
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *