Pralines maken

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

2016-03-25 12.24.37
2016-03-25 12.25.54

Ik ben zelf een grote chocoladeliefhebber, dus restjes van chocolade zijn bij ons eigenlijk onbestaand ;-). Moest je toch overschotjes hebben van Pasen of Sinterklaas, dan kan je hiermee zelf pralines, een soort van M&M’s of chocoladebrokken of -repen maken. Een fijne activiteit om samen met de kinderen te doen. Bedenk wel dat gewone zwarte of melkchocolade veel suiker bevatten (meer lees je hierover op mijn blogpost over zwarte chocolade), dus je kan ook gewoon minstens 70 % chocolade kopen en hiermee aan de slag gaan. 

2016-03-25 10.24.47
2016-03-25 10.32.16
2016-03-25 10.24.56

Smelt de chocolade au bain marie of in een pannetje op de laagste stand zodat de chocolade niet aanbrandt.

Voor de pralines en chocoladerepen kan je best gebruik maken van een siliconen pralinevorm, voor de chocoladebrokken giet je een laag chocolade op een met bakpapier beklede schotel. Je kan vervolgens garnering naar keuze toevoegen: zoals noten (amandelen, cashews, hazelnoten), zaden en pitten (sesamzaad, chiazaad, zonnenbloempitten) gedroogd fruit (rozijnen, kokosschilfers) of kruiden (munt, chili).

De ‘gezonde’ M&M’s zijn zonder gekleurd suikerlaagje en zonder pinda’s. Je kan hiervoor amandelen, cashews, hazelnoten of zelfs gezouten pistachen gebruiken. De nootjes met een tang door de gesmolten chocolade halen of met chocolade overgieten op een met bakpapier beklede schotel.  

Vervolgens alles voor 2 uurtjes in de diepvriezer zetten en nadien kan je de chocolade gewoon op kamertemperatuur bewaren.

Heb je thuis een chocolademonster rondlopen dat alle chocolade opeet ;-)? Dan kan je ook heel makkelijk zelf chocolade maken met onderstaand receptje.

Recept Afdrukken
Zelf chocolade maken
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 3 minuten
Porties
Prep Tijd 2 minuten
Kook Tijd 3 minuten
Porties
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten in een pannetje en warm op tot de kokosolie gesmolten is en de suiker opgelost is.
  2. Meng alles goed onder elkaar tot het mooie gladde chocoladesaus is.
  3. Je kan er nu nootjes mee overgieten of in een vormpje gieten.
Notities

Best in de frigo bewaren.

Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *