Nasi met scampi’s

Ellen Devos VOEDING Leave a Comment

SAMSUNG


We hebben het allemaal wel eens, op vrijdagavond geen zin om te koken, dus snel even langs de chinees voor een afhaalmenu. Als je bij de afhaalchinees maar 10 minuten moet wachten op je gerechten, dan kan je dit toch zelf ook ;-)? Je bent vaak meer tijd kwijt met het zoeken naar parkeerplaats, het afhalen, betalen en terug naar huis rijden. In die tijd heb je het volgende gerechtje ook lekker zelf gemaakt :-).

Het is een hele simpele nasi goreng waaraan je scampi’s, kip of rundsreepjes kan toevoegen. Je kan groentjes naar keuze toevoegen  en de kids vinden het geweldig :-). Als je het nu ook nog in een kartonnen doosje met stokjes serveert is het helemaal echt!  

Recept Afdrukken
Nasi met scampi's
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
Instructies
  1. Bak de scampi's in kokosolie tot ze goudgeel en krokant zijn.
  2. Kook de rijst gaar in voldoende water.
  3. Bak de gember, look, cashews, champignonnen en bloemkool in kokosolie in een voldoende grote pan/wok.
  4. Als de champignonnen en bloemkool gaar zijn, voeg je de gekookte rijst, erwten, geraspte wortel en currypoeder toe. Als je het graag pittiger wil, kan je ook Thaise gele, groene of rode currypasta toevoegen. Niet aan te raden met kinderen! Laat bakken tot alles gaar is.
  5. Voeg de scampi's toe.
  6. Voeg een beetje kokosmelk toe indien het geheel te droog wordt.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
Notities

Tip: als je een weekplan gebruikt en dus weet wanneer je dit gerecht gaat maken, kook de rijst dan een dag of 2 op voorhand. 'Oude' rijst smaakt beter om dit gerecht te maken.

Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *