Gehaktballetjes met verborgen groenten

 


 

De meeste kinderen lusten wel een lekker geballetje, maar voor groenten halen ze vaak hun neus op. Door wat verborgen groentjes aan de gehaktballetjes toe te voegen kan je zorgen dat je kinderen wat extra groenten binnenkrijgen. Spinazie, boerenkool en kruiden zoals peterselie, basilicum en munt zijn hier uitermate voor geschikt. En ze geven een extra toets aan een gewone gehaktbal ;-). Ook lekker op de BBQ of als aperitiefhapje.

 

Recept Afdrukken
Gehaktballetjes met verborgen groenten
Maaltijd Aperitief, BBQ
Prep Tijd 10 min.
Kook Tijd 15 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Maaltijd Aperitief, BBQ
Prep Tijd 10 min.
Kook Tijd 15 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de kokosolie of ghee in een pan.
  2. Hak de uien, spinazie, munt en peterselie fijn in een blender of hakmolen.
  3. Voeg vervolgens alle ingrediënten samen in een kom en meng goed met de hand (latex handschoenen).
  4. Draai balletjes met je handen en laat ze enkele minuten bakken tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Deel dit Recept

Tzatziki (Griekse komkommer-yoghurt dip)


Deze frisse komkommer-yoghurt dip of tzatziki is een klassieker uit de Griekse keuken en past perfect bij BBQ en zomerse salades. Als yoghurt ga ik voor een volle Griekse schapenyoghurt, maar je kan er ook een paleo of veganistische versie van maken door er kokosyoghurt bij te doen. 

Recept Afdrukken
Tzatziki (Griekse komkommer-yoghurt dip)
Maaltijd Aperitief, Bijgerecht
Prep Tijd 15 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Maaltijd Aperitief, Bijgerecht
Prep Tijd 15 min.
Porties
pers.
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de komkommer met schil tot fijne sliertjes, voeg wat zout toe en laat uitlekken in een kaasdoek of zeef. Uitlekken gaat sneller door de komkommer uit te knijpen.
  2. Voeg de komkommer na het uitlekken toe aan de yoghurt, samen met de geperste look, zout, peper en een scheutje olijfolie.
  3. Meng goed.
Deel dit Recept