Eiermuffins met asperges, broccoli en parmaham

Ellen Devos VOEDING 2 Comments

SAMSUNG


Mmm, de nieuwe asperges zijn er weer! Om eens iets anders te maken dan aspergesoep of asperges op zijn Vlaams volgt hier een lekker makkelijk receptje voor eiermuffins met asperges. Het mooie aan dit receptje is dat je eindeloos kan variëren, verschillende combinaties kan vormen en zelfs 12 verschillende muffins in 1 bakvorm kan maken. De muffins hebben wel nood aan een hartige toets. Hiervoor kan je parmaham, spekblokjes, gerookte zalm of feta gebruiken. Lekkere combinaties zijn:

  • Asperges, broccoli en parmaham
  • Tomaat, champignon en spekblokjes
  • Lente-ui of prei, dille en gerookte zalm
  • Courgette, munt en feta

De eiermuffins kunnen dienen als lunch, aperitiefhapje of als ontbijt. Niet veel tijd ‘s morgens? Vul de muffinvorm de avond ervoor al met vlees/vis/feta en de gesneden of voorgekookte groenten, zodat je ‘s ochtends nog enkel het eiermengsel moet toevoegen. Als je dan uit de douche stapt, staat er een dozijn heerlijk geurende eiermuffins op je te wachten :-). 

Recept Afdrukken
Eiermuffins met asperges, broccoli en parmaham
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de asperges en broccoli tot ze beetgaar zijn.
  2. Klop de eieren op met de melk en peper en zout.
  3. Vet de muffinvorm in met kokosolie. Verdeel de parmaham en groenten over de muffinvorm en voeg vervolgens het eiermengsel toe. Bestrooi met gemalen kaas.
  4. Bak ze 12-15 min. in een oven van 180°C tot ze goudgeel en krokant zijn.
  5. Laat nog even afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.
Notities

Indien je geen zuivel wil of mag eten kan je de kaas perfect weglaten!

Deel dit Recept

Comments 2

  1. Hey Ellen,
    Wat een tof recept! Ik ga het morgen eens proberen.
    Hoe lang kan je deze muffins bewaren? Zou je ze verspreid kunnen eten over twee dagen?
    Groetjes en proficiat met de Life is Beautiful verjaardag,
    Kim

    1. Post
      Author

      Hey Kim, bedankt! Het is niet alleen tof, maar ook lekker ;-). Ze zijn zeker nog 2 dagen in de frigo te bewaren. Laat me zeker weten of ze lekker waren :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *