Chocolade-ijs zonder melk of suiker

Ellen Devos VOEDING 3 Comments

 

2016-05-25 07.09.10
2016-05-25 07.39.00
Chocolade-ijs zonder melk of suiker

Ik hoor je al denken: ‘Dat trekt toch op niks chocolade-ijs zonder melk of suiker?’. Awel, dan moet je dit receptje maar eens uittesten en mij laten weten wat je ervan vond! Zelfs de meest kieskeurige eter zal er gek op zijn!

Het grote geheim is opnieuw BANAAN. Het is van nature zoet en als je het mixt zorgt het voor dezelfde smeuïgheid en romige textuur als echte ijscrème. De bananen moeten wel ingevroren zijn (schillen voor het invriezen ;-)). Als je dus nog enkele rijpe bananen hebt liggen zonder bestemming, kan je deze invriezen om later te gebruiken. Als je dan op een ochtend geen inspiratie hebt voor ontbijt of op een zonnige dag plots zin hebt in een ijsje, dan heb je altijd een voorraadje banaan in de diepvriezer zitten. 

Het recept is ook weer simpel, snel klaar en bevat maar weinig ingrediënten. Je kan altijd zelf experimenteren door er nog chocoladestukjes of noten aan toe te voegen. Ook de kokosmelk kan je vervangen door amandelmelk en je kan er extra smaak aan toevoegen door kaneel of speculaaskruiden toe te voegen. Ook lekker in combinatie met granola.

Recept Afdrukken
Chocolade-ijs zonder melk of suiker
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Instructies
  1. Laat de banaan enkele minuten ontdooien (anders raak je er moeilijk door met de mixer)
  2. Voeg de cacao, kruiden en kokosmelk toe (begin met weinig kokosmelk, want hoe meer je toevoegt, hoe vloeibaarder je ijs wordt)
  3. Mix tot een smeuïge massa
  4. Voeg optioneel stukjes chocolade of nootjes toe
  5. Smullen maar!
Notities

Je kan overschot ook invriezen, maar het zal wel steenhard worden. Om daarna te eten kan je het ijs terug wat laten ontdooien en opnieuw mixen voor dezelfde smeuïgheid.

Deel dit Recept
 

Comments 3

  1. Mmm, ook dit receptje ziet er heerlijk uit! En even makkelijk als je supermakkelijk vruchtenijs :-). Dat hebben we eergisteren voor ons bezoek op tafel getoverd en iedereen was verkocht! Dank je, Helen!

    1. Post
      Author

Laat een reactie achter op Ellen Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *