ZON / HUID

Sun-Survey-Has-Disturbing-Implications-for-America-650x388


Zonder zon zou er geen leven op aarde zijn.  De zon is zo basic dat we vaak vergeten dat het de meest essentiële levensbehoefte is. De zon heeft een directe invloed op ons hormoonstelsel en immuunsysteem. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Dit speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van botweefsel en de opname van calcium uit de voeding.

Niet alleen onze lichamelijke, maar ook onze mentale gezondheid hangt af van de zon. Zo hebben mensen die vaak in de zon komen veel minder last van depressies. Ons humeur wordt er duidelijk beter van! Wie wordt er niet gelukkig van een prachtige zonsopgang en een stralend blauwe hemel?

De zon helpt in ieder geval om de 3 andere ‘essentials’ (rust/voeding/beweging) te optimaliseren. Bij mooi weer kom je vaker buiten,  je hebt meer sociaal contact, zal vaker ontspannen met vrienden, sporten of een buitenactiviteit doen. Bij mooi weer worden er vaker slaatjes en vers fruit gegeten.    

Slechts 10 minuten in de zon zitten met 40% van je lichaam onbedekt is voldoende om je dagelijkse broodnodige dosis vitamine D aan te maken. Het zal je dus niet verbazen dat het grote merendeel van de west-Europeanen een vitamine D tekort heeft. 


skin-care-shortcuts-625km080513


De reden waarom ik huid en huidverzorging naast de zon plaats als belangrijkste levensbehoeften is omdat een heel groot deel van wat we op onze huid smeren erdoor opgenomen wordt. Het is dus heel belangrijk om de huidbarrière intact te houden. Veel mensen zijn bezig met gezonde voeding, maar vergeten dat ze soms gevaarlijke chemische cocktails op hun gezicht smeren. Dit is voornamelijk van belang voor vrouwen, die toch al snel tussen 12 en 20 verzorgingsproducten gebruiken. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *