Spaghettipompoen met bolognaisesaus
Porties Prep Tijd
2personen 5min
Kook Tijd
60min
Porties Prep Tijd
2personen 5min
Kook Tijd
60min
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de spaghettipompoen in twee en verwijder de pitten en de draden in het midden. Voeg aan iedere helft 2 eetlepels kokosolie toe. En eventueel een takje verse tijm. Laat de 2 helften voor ongeveer 45 minuten bakken op 180 graden.
  2. Maak ondertussen de bolognaisesaus. Smelt de ghee of kokosolie in een kookpot. Voeg het gehakt toe en bak dit tot het krokant en goudbruin is. Voeg de bouillon, tomatenpuree, peper en zout toe en laat een half uur pruttelen. Langer mag ook als je hiervoor tijd hebt! Voeg de oregano toe en laat nog een kwartier pruttelen. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
  3. Haal de pompoen uit de oven, voeg de bolognaisesaus toe en bedek met kaas. Laat nog 15 min. gratineren.