Kale chips

[easy-image-collage id=296]


Kale of boerenkool is een ideaal alternatief voor aardappelchips, dat boordevol ongezonde vetten en additieven zit. Chips van boerenkool? Ik hoor je al denken: ‘Yeah right, alsof dat aan mijn Lay’s sensations Thai sweet chili (een van mijn favorieten van vroeger ;-)) kan tippen? En toch! Waar draait het bij chips eten om? Je wil tijdens een filmavondje iets om te knabbelen, liefst krokant en met een zout smaakje. Awel, kale chips heeft het allemaal en het is zelfs nog gezond ook!

De kool wordt in de oven gebakken met een gezond vet naar keuze. Je kan er enkel zout opdoen of nog andere kruiden naar smaak, zoals paprika- of lookpoeder. 

Eens je de smaak van kale chips te pakken hebt, wil je zelfs geen gewone chips meer ;-)! De kom met kale chips is hier in ieder geval sneller leeg dan de zak Lay’s vroeger was ;-).

Recept Afdrukken
Kale chips
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
Instructies
  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Scheur de kool in stukken en verwijder de grote nerven.
  3. Doe de kool in een kom, besprenkel met de vetstof en meng.
  4. Verdeel de kool over een bakplaat met bakpapier.
  5. Besprenkel met zout en/of kruiden.
  6. Bak 15 min. op 150 graden of tot de kool krokant is.
Notities

Tip: de kool moet volledig droog zijn om krokante chips te krijgen. Was de kool daarom al 's ochtends zodat deze de ganse dag kan drogen. Of gebruik een slazwierder om hem zo droog mogelijk te krijgen.

Deel dit Recept
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.